Välkommen

Här inne så berättar vi och delar med oss av vårat liv med Hamiltonstövaren SJCH NOJCH SUCH Topsygårdens Iso.
Vi delar med oss framförallt av våra jaktliga äventyr, men även av det vardagliga livet.
Du är välkommen att följa våra äventyr, och tveka inte att fråga om det är något du undrar över!


söndag 25 oktober 2015

Jakthelg i rajastrand

I helgen har vi varit i rajastrand med gänget i styrelsen, 5 hundar och 8 gubbar.
Jag och Iso och Jonas Eriksson åkte med en ruta närmast anläggningen, släppte i änden på en väg och iso drog iväg direkt och kom genast på slag, tog upp 08.40 ca ganska trevande då haren gått upp tidigare troligast, avancerade och inledde med en tappt innan det blev riktigt upptag och drevet var igång, det drog iväg en bit och började bukta, vi hörde rätt dåligt, men ringde upp trackern och han drev för de mesta, vi gav oss av tillslut och kom i kontakt med drevet ovanför byn, där höll han på med haren hela dan, från upptag till yttersta kanten på drevet var de ca 3km. Iso och haren besökte byn och drev mellan husen med, en vit hare vi såg 5ggr och jonas sköt bom på den runt 15 tiden. 16.45 kopplade vi iso på en kortare tappt, då hade han hållt på med haren i 8 timmar, vara ca 5 timmar drev. Då pejlarna funkade uselt så vet jag ingen sträcka han sprungit men en inte allt för vild gissning är väl 7-8 mil.
En stel iso vaknade upp idag söndag och vi for iväg till skogs, han gick iväg in i marken i moderat tempo, vi ser han avnacerar upp i berget, blir några skruvar på pejlen efter ett tag och så kommer upptaget, vi ser haren 3 ggr på ganska kort tid, innan haren blåser iväg vägen neröver, iso driver vägen ner, blir tyst och börjar kolla sidorna, men haren totalt borta. Vi flyttar på oss senare och han kommer på nytt slag han jobbar på i ca 2,5 timme, men han var öm och trött så jag kopplade honom, förklaringen till hans ömhet visade sig när vi kom hem, skärskada på trampdynan bak, hela lilla trampdynan är klyven så nu blir det vila. Tror han har skurit sig på något under dagen. Trisst men sånt som kan hända :-/
Iso vann våran högst inofficiella tävling med ordf kåren som överdomare :-) haha..
En trevlig helg som jag hoppas vi kan göra om! God mat och dryck på kvällarna och drev av alla hundar båda dagarna, så alla nöjda och glada. Nu önskar vi Thord Hedman och Cesar lycka till på SM till veckan, och cesar värmde upp på bästa sätt dom här dagarna med 3 fina drev.

Det här är filmen från dag 1, detta var ca5 timmar in i drevet


Dag 2 där såg vi haren 3 ggr


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar