Välkommen

Här inne så berättar vi och delar med oss av vårat liv med Hamiltonstövaren SJCH NOJCH SUCH Topsygårdens Iso.
Vi delar med oss framförallt av våra jaktliga äventyr, men även av det vardagliga livet.
Du är välkommen att följa våra äventyr, och tveka inte att fråga om det är något du undrar över!


onsdag 8 januari 2014

Jaktförsök igår

Igår åkte vi ut igen, men inget särskillt att skriva om, iso kom på slag förvisso, men slaget var konstigt, intensivt för att sen försvinna och han kom ingenvart även fast han ringade runt från flera håll. Vattnet från nattens regn var bitvis fruset så att bitar av slaget frusit in är väl inte osannolikt.
Däremot var arbetslusten inte 100% vilket gjorde mig lite sur, han var lite öm i tassarna sen i söndags och troligen luktade det dåligt, samt vi satt på ett å samma ställe hela tiden, men när han är 100% tankad drar han ändå och söker betydligt längre sträckor, även fast han var iväg upp till 1km vid ett tillfälle, hade jag börjat gå med han så hade han nog kommit igång igen å börjat jobba ordentligt. Men han får ett visst sätt när han blir lite uppgiven, jag ser det i blicken, på öronen och kroppsspråket.."sålt smöret och tappat pengarna" stilen :-)
Och det gör mig smått galen..säkert lite orättvis mot Iso ibland..men ge mig lite jävlar anamma!

Han fick 2 mil sön 3mil lör 3mil sön 2mil tis så 10mil dessa dagar, inte nå märkvärdigt han har ju gjort 5mil nån jaktdag med, men är bra genomkörare ändå nu när det stått stilla ett tag, så lite vila nu så är vi på`t igen.
Lite snö vill vi nog ha, denna blöta å halvfrusna mark är jaktbar men med lite minus som i söndags så blir det säkert lite ömmande tassar även om dom håller, tack å lov har han bra fötter, men lite klen smärttröskel när inte näsan är full med hare dvs.

1 kommentar:

  1. Tur att Iso inte kan läsa :) Men vet att du älskar honom ändå.
    Sådan husse, sådan hund :)

    SvaraRadera