Välkommen

Här inne så berättar vi och delar med oss av vårat liv med Hamiltonstövaren SJCH NOJCH SUCH Topsygårdens Iso.
Vi delar med oss framförallt av våra jaktliga äventyr, men även av det vardagliga livet.
Du är välkommen att följa våra äventyr, och tveka inte att fråga om det är något du undrar över!


måndag 7 januari 2013

Påt igen, med bra jakt i fint väder

Idag drog vi till skogs igen, lite på vinst eller förlust efter helgens snöpligt korta drev. Fick lite förklaring till det då det gått lika på fler ställen, lukten är helt enkelt för dålig då det inte låg nån snö på skaren framförallt i skogen.
Men inatt kom det hör och häpna en hel cm snö, då var man ju inte sen att prova! :-)
Släppte Iso där det var nåt gammal slag med snö i sen i lördags, han drog iväg och det tog ca 45min innan upptaget kom (upptaget kom där han är på skärmen på gps) klockan var då 10.10, sen gick haren snävt fram och tillbaka i ca 1,5timme, iso höll förtjänstfullt igång den även om det var svårt att få det där riktiga flytet, men han hade ingen noterbar tappt även om det var en del uppehåll på ett par minuter då det inte heller idag var den där rätta lukten (min gissning).
Haren valde sen att dra iväg en bit och jag ville gärna avbryta drevet då det är lite skarpt på skaren hur som helst, kom ikapp drevet 12.20 och lyckades nypa han på drevlöpan på fullt drev då haren var påväg tillbaka till upptaget. Iso lagomt missnöjd skrek å skrek även i bilen 100m innan han insåg att loppet var kört. Men han höll ihop ett 140min drev utan noterbar tappt iaf vilket var bra gjort.
idag hördes han bra när han tryckte på mellan bergen ner mot havet, det riktigt ljummade nere i dalen! Men som sagt så var det lite knepigt och han hade en del avbrott men redde ut det snabbt och på bra sett. Ang tassarna så har han ett klofäste som trilskades ifjol i slutet på säsongen då vi körde lite hårt och det vill gå upp lite då det är lite rivigt, men inget farligt, ett slick så syns det ingenting längre.
En bra start på veckan och inte dumt att inta en kopp nykokt kaffe och lyssna på stövardrev en måndagsmorgon i -5 vindstilla och sol.

Vi återkommer när vi är igång igen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar