Välkommen

Här inne så berättar vi och delar med oss av vårat liv med Hamiltonstövaren SJCH NOJCH SUCH Topsygårdens Iso.
Vi delar med oss framförallt av våra jaktliga äventyr, men även av det vardagliga livet.
Du är välkommen att följa våra äventyr, och tveka inte att fråga om det är något du undrar över!


söndag 5 augusti 2012

Parodi på utställning

Åkte till Junsele idag för utställning med Iso, klev upp kl 04 och var iväg vid 5, kl 09 drog så utställningen igång. Iso uppförde sig exemplariskt och sprang samt visade upp sig på ett väldigt bra sätt.
Det räckte idag till Exellent men inget ck.
Brukar inte klaga, accepterar alltid domares bedömningar även om man ibland undrar hur det kan vara så olika från dag till dag, men idag tog det alla jävla priser måste jag säga och jag var långt ifrån ensam om att tycka så.
Parodin utspelade sig när domaren börjar med att ifrågasätta vad vi gör där när vi inte startat på nåt elitprov???
Vidare mäter han hunden, glömmer vad han mätt och mer eller mindre drar till med ett mått skrattandes att idag gör vi såhär för att det är så fint väder?? Det fortsätter med att han totalt ointresserat (i mina ögon) bläddrar bland massa papper när vi springer, det forstätter med att "fel" hundar får cert, han vet inte mankhöjdsmåtten för de olika raserna, frågar hundägare om saker som en någorlunda seriös domare bör veta själv...ja mycket finns att säga om dagen ang detta.
Känns rent ut sagt fördjävligt när man lägger pengar och en hel ledig dag för att göra detta och så står den  med "makten" och skämtar bort hela dagen.

Bara att glömma óch gå vidare, synd om Iso tycker jag som förtjänar ett bättre öde när han sköter sig så bra som han gör...att vi inte fick ck är som det är och nåt vi accepterar, även om det kände lite extra tungt idag när bedömningen görs på ett ytterst ovärdigt sätt.

Nu lägger vi utställnings dressen på hyllan och laddar järnet för jaktsäsongen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar