Välkommen

Här inne så berättar vi och delar med oss av vårat liv med Hamiltonstövaren SJCH NOJCH SUCH Topsygårdens Iso.
Vi delar med oss framförallt av våra jaktliga äventyr, men även av det vardagliga livet.
Du är välkommen att följa våra äventyr, och tveka inte att fråga om det är något du undrar över!


onsdag 9 november 2011

Dag 2 med Gammelhusse

Idag åkte Iso med gammelhusse till storsela med Björn, i fint väder kom Iso lös runt 08 tiden på morgonen, runt 11 tiden kom så upptaget på en stor vit fin hare som passerade vägen.
Drevet hade tydligen gått riktigt fint med nån enstaka tappt innan drevet kom mot gammelhusse som befann sig vid en myr, en bit in på myren blir det plötsligt tyst och iso kommer sökandes..tappten pågår i runt 40minuter innan iso återigen är på myren och rotar då haren sprätter upp efter att ha legat mot en vit björkstam och tryckt, iso körde nosen i baken på haren i stortsett och en vild cirkus startar över myren med iso skrikandes i hasorna på haren, det går några bukter innan hare kommer förbi björn för 3e och sista gången!
En Vit hare på barmark passas enligt konstens alla regler och en glad iso lät sig väl smaka efter att ha fått ihop ca 60 drev minuter innan skottet gick.
En trevlig dag som det verkar och när vädret är på topp och stövarskallen ljuder då finns det inte mycket över att önska kan man tycka.
(kändes lite surt att stå på jobbet en sån dag ;-) )

Nu får han vila lite och smälta intrycken så gasar vi på lördag igen..hade kunnat köra han imorrn med, men vilan är lika viktig som tiden i skogen så det gör nog gott att få vara hemma två dagar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar