Välkommen

Här inne så berättar vi och delar med oss av vårat liv med Hamiltonstövaren SJCH NOJCH SUCH Topsygårdens Iso.
Vi delar med oss framförallt av våra jaktliga äventyr, men även av det vardagliga livet.
Du är välkommen att följa våra äventyr, och tveka inte att fråga om det är något du undrar över!


fredag 4 februari 2011

En dag i skogen

Efter att ha jobbat in fredagen så bestämde jag mig för att att åka till skogen med Iso så han fick springa, han har varit ganska under stimulerad sista tiden så det kändes nödvändigt.
Väl framme var det 200km/t under ca 1 timmes tid innan han kunde ta ett andetag och lugna ner sig..jorå energi fanns det allt.
Mjukt ovanpå med en tunn tunn knäckhinna på sina håll och så mjukt under var föret för dagen, satt sockar fram för säkerhets skull.
När han sprungit musten ur sig på skoterspåren så tänkte jag koppla och åka hem, men rätt vad det var så var han borta, och 30 min senare kom ett rungande upptag.
Gick i 10min innan det tog stopp på samma ställe som en gång tidigare på säsongen, men nu redde han ut det på 5min och fortsatte, samtidigt hör jag hur jaktkamratens fnnstövartik skriker i och rätt vad det är så har jag två hardrev på vardera sida, iso lite mörk och finnstövarn lite ljus..en härlig musik, hon fortsatte med ett härligt tryck i 25min innan hon fick tappt och ägaren kopplade.
Hon är bara 7månader så det var bra gjort!
Iso fortsatte och det buktade runt på myrarna nedanför, jag stog kvar på skoterleden i övertygelsen att det kommer upp när som helst, det brukar det göra.
Men det fortsatte att gå neröver, ibland så det knappt hördes, när han drivit i 65min med en hårfin 5min tappt så började jag gå ner genom skogenoch kommer tillslut ner på ett skoterspår som slingrar sig runt myrarna, där fanns det gott om hund och harspår, även rävspår skall sägas.
Är dock helt säker på att han drev hare vilket bla syntes i drevlöporna som gått i skogen.
När han drivit i ca 85min så ropade jag in honom på 250m då han vart tyst i 7min, efter 3min kom han knallandes över myren och efter lite beröm och genomgång så började vi vandra hemöver, tassarna osliten och inga övriga blesyrer, även finnstövartiken som gick barfota runt om hade inga spår av slitage på tassarna.
En bra dag i skogen blev det trots att det började snöa lite och blåsa framåt em.
Nu har han ätit, druckit och fått tassarna rejält insmorda med tjärsalva så hela hallen stinker båtvarv..han sover och husse skall sussa lite i soffan ett tag, får vi se vad kvällen bjuder på!
Trevlig helg önskar vi alla läsare!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar