Välkommen

Här inne så berättar vi och delar med oss av vårat liv med Hamiltonstövaren SJCH NOJCH SUCH Topsygårdens Iso.
Vi delar med oss framförallt av våra jaktliga äventyr, men även av det vardagliga livet.
Du är välkommen att följa våra äventyr, och tveka inte att fråga om det är något du undrar över!


torsdag 13 januari 2011

Sjukstuga

Alla har vi ont någonstans i familjen nu, matte malin kämpar på med stormagen, husse har början på diskbråck, och iso en ögoninflamation samt lite smuts i öronen, med iso var jag till veterinären för att kolla hans öga då han var röd och det rann var i tårkanalen på honom.
Väl hos veterinären så anade han oråd då han HATAR att bli petad i öron och ögon, blev efter att jag spolade hans öron en gång..aldrig mer säger han..så det hela slutade med en spruta i baklåret hos veterinären och iso somnade efter 3 minuter.
Det roliga är att jag fick 2 mediciner för ögon och öron, som skall droppas i respektive, ingen lätt grej kan jag säga..igår började cirkusen och det gick inget vidare..hur han blivit så in i (ursäkta språket) helvetes rädd vet jag inte, men han blir hysterisk..alltså något så in i hysterisk! Skriker så fönstren spricker å klättrar på väggarna..nu har vi iaf fått in några ögondroppar, så det rullar på, även om veterinärens order om ögonsköljning 2 ggr om dagen känns helt utesluten..öron dropparna då måste jag nog knyta ihop benen på honom och rulla in han i bandage eller liknande så han är helt oförmögen att sprattla..en sån här klump är inte helt lätt att hantera.
Är väl bara att tjura på, även om det inte känns som det är dom mest akuta sjukdomarna..ögat är redan bättre och säg den hund som inte har lite "svampbakterie" i örat?? Luktar inget och han har inga större problem med det, förutom att han ruskar lite då och då.
Billigt blev det också..1600kr för veterinär besök, 300kr medicin samt hundfoder för 800kr..bra dag :-/
Matte Malin med magen och lilla fröt
Iso på storfyllan på väg hem från veterinären..var lite vingligt
lite otäck bild..lill grisen helt okontaktbar
Han gjorde en lov i rummet efter sprutan med somnade snabbt i ett hörn..är inget roligt att ha dom nersövd..men vad ska man göra?? Försök att förklara för en hund att det är för ditt eget bästa, öppna ögonen nu så får vi hälla in koksalt och dra med en topps i ögat samtidigt som vi gräver i dit öra...:-/

2 kommentarer:

  1. Ville bara säga att Stövare är så:-D Skott skulle få klorna klippta av Rogers syster som är djursjukvårdare plus att hon skulle kolla igen honom lite. Det slutade med en skrikande hund som försökte skrämmas med lite morr och gläfs. Sedan höll husse och systern klippte klor medans skott sjöng sååå fint....Skott va sur och husse va sur och systern va svettig och sur. Hon berättade också att stövare va svåra att hålla om man jämförde med andra raser, hon vet nog en del som jobbat med rätt många raser.Lycka till med behandlingen. Kramar till Iso från skotts farmor

    SvaraRadera
  2. haha..ja dom är inte lätta med långbena, och nästan 30kg! Från att vara hur tuff som helst till att bli en liten fjant:-) Idag vid ögondropparna så tjöt han lite tyst å la huvudet på min axel å dreglade i nacken på mig, kramades liksom och hulkade nästan som en liten bäbis när jag skulle lägga i droppen..hur har jakten gått för scott??

    SvaraRadera