Välkommen

Här inne så berättar vi och delar med oss av vårat liv med Hamiltonstövaren SJCH NOJCH SUCH Topsygårdens Iso.
Vi delar med oss framförallt av våra jaktliga äventyr, men även av det vardagliga livet.
Du är välkommen att följa våra äventyr, och tveka inte att fråga om det är något du undrar över!


fredag 26 november 2010

ute i vildmarken

Jaktade lite idag, åkte upp till återvännigen ovanför viksjö, snöade när jag kom fram och hade snöat lätt under hela natten trots att prognoserna sa annat, var -12 grader.
Vi bestämde iaf för att släppa ett tag då det kändes helt ok vädret, gick ner mot -10 efter ett tag, harspår fanns det med en hel del snö i, var bara i skogen som man kunde urskilja att det var harspår, Vi gick iaf in i skogen och satte oss framför en värmande brasa, iso stack och var borta i ca 1tim innan han kom förbi och strök mitt ben som ett "hej" innan han drog vidare och var borta i ca 40min, kom igen och vi rörde oss en bit..han hade jobbat på alla de kalla slag som fanns men inte lyckats.
Rätt vad det var så var han borta igen och nu 700m bort på gps, gick i en vid sväng i 2km över 2 vägar och sen släppte han det han nu hade framför sig i ett stenskravel som ligger bakom några stugor, tog bakspåren tillbaka till oss och fortsatte sen in på området där haren hade sprungit lite men trots ca 1tim jobb till fick han inte lös den....vad han drev?? vet ej? Hörde inga skall då det var en enorm upplega, pågrund av den pudersnö som var på marken så rasade alla spår ihop men vår övertygelse är att det var antingen räv eller lodjur..var stora spår..
Vi sprang dessutom rakt in i ett björnide, som bara snöat igen till hälften, såg rakt in i det stora svarta hålet..vi backade sakta därifrån...iso brydde sig dock inte och fortsatte med spåren som gick runt idet men drog sig neröver ganska snabbt som tur va...trötta björnar vill man inte ha i knät med en hagelbössa i handen.
Troligen vila lördag och söndag..kan kanske bli släpp sön om vädret tillåter..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar