Välkommen

Här inne så berättar vi och delar med oss av vårat liv med Hamiltonstövaren SJCH NOJCH SUCH Topsygårdens Iso.
Vi delar med oss framförallt av våra jaktliga äventyr, men även av det vardagliga livet.
Du är välkommen att följa våra äventyr, och tveka inte att fråga om det är något du undrar över!


söndag 25 juli 2010

Nedräkningen är igång!

Mindre än en månad kvar nu!! Man kan nästan känna det..spänningen..första upptaget..
Kvälls promenaden idag slutade i en lite orolig Iso, halvvägs så började det åska med några riktiga dunder smällar och några sekunder senare så öppnade sig himlen! Iso gick och bajsade för att få komma hem så fort som möjligt stackarn..han blev orolig men tack och lov inte helt knäckt som många hundar kan bli, förra stövaren led helveteskval när åskan kom..sprang runt i hela huset i fullfart innan hon stupade plat på golvet hyperventilerandes..ingen rolig syn..

Vi kuskar runt lite varstans då jag har semester, han funkar bra att åka med, bilen är fortfarande inte favorit sysselsättningen men när vi väl kommit på plats så är han duktig vart han än är, idag var han i en helt främmande hundgård i 6tim då husse och matte var på båtutflykt, han hade varit tyst hela dagen och slagit sig till ro i hundkojjan, skönt att han kan slappna av..igår låg han i bagaget i bilen med luckan öppen på kvällen och sov medans husse å matte var på grillfest, han tOm åt i bilen för att sen somna om igen..duktig..
Ett järnspett i en gräsmatta och ett långkoppel fungerar också då man besöker folk vilket är bra även om han kan bli lite gnällig om han inte ser eller hör någon.
Tjurig som få fortfarande, utmanar husse gärna någon sek när det gäller en sängplats eller liknande, men går alltid ur som förlorare..släppa en sån här krabat lite för långt då har man det man gör sen..

En fjällko fick sätta livet till i härjedalen i torsdags, vargen hade varit framme.
Stammen av den svenska fjällkon är kanske hälften så stor som vargstammen men likväl i dagar som denna då rovdjur är lika coolt som nya Ipone eller soft sommarhäng på josefinas uteservering på djurgården så hör man inget om den utrotningshotade fädbobruket..men i restaurang kretsar och i saluhalen på östermalm så går de svenska gårdsostarna som smör i solsken..för det är coolt med småskaligt och ekologiskt kravmärkt....jag får bara inte ihop ekvationen....ställer frågan på jobbet ibland då vi jobbar mycket med ekologiska råvaror från småskaliga jordbruk bla...men man har svårt att se sambandet....än! .....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar