Välkommen

Här inne så berättar vi och delar med oss av vårat liv med Hamiltonstövaren SJCH NOJCH SUCH Topsygårdens Iso.
Vi delar med oss framförallt av våra jaktliga äventyr, men även av det vardagliga livet.
Du är välkommen att följa våra äventyr, och tveka inte att fråga om det är något du undrar över!


onsdag 9 juni 2010

Utställningen i Gumboda och lite stadsvandring

Ny vecka nya äventyr!
Idag har vi gjort stadsvandring jag och Iso, vi har gått storgatan fram och tillbaka samt gått runt stor del av innerstaden här i Sundsvall, gick bra faktiskt!
Gick fot och uppförde sig fint även om det var lite saker som skrämde upp honom, bla en av drakarna som pryder stenstaden, denna var i silver och Iso blev så osäker på den att han gick 10 meter runt som säkerhets avstånd, däremot den som var målad i blåt den gick bra att lukta på.

Tänkte gå en sväng med honom imorgon också så han får vänja sig vid mycket folk, gör kanske ingen större skillnad men 2 gånger är bättre än ingen gång! Även om han är rätt van folk, men stadslivet är ändå lite specielt, med massa olika människor, några hundar, barnvagnar, ungar som skriker, bilar och bussar mm mm.
Lite laddning inför utställningen på lördag i Gumboda.
Iso har katalog nr 37 och startar i Junkl och kommer även vara delaktig när mamma sessan skall visa upp 4st av sina söner.
Hade gärna gått någon ringträning med Iso innan utställning men vi får se det här som ett träningspass..har väldigt svårt att veta hur han kommer bete sig..

Han kan vara cool lugn och lite kaxigt nyfiken vilket vore perfekt, men kan lika gärna bli ängslig och lite stökig och det brukar sällan ge speciellt bra intryck.
Men att det bara är stövare tror jag är en klar fördel faktiskt.

Mätningen och kollen av tänder lär nog bli en intressant historia:-)...han vill gärna nafsa och busa så fort man tar honom i munnen om han inte halv sover dvs..
han släpper hår också och mjällar en aning, trodde det skulle gå till sig av foderbytet men icke.
Blir bättre skulle jag tro när han får vara ute mer.

Aja nu har vi ondat tillräckligt!! :) På lör em vet vi hur det gick och självklart kommer bilder och fullständig rapport här på bloggen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar