Välkommen

Här inne så berättar vi och delar med oss av vårat liv med Hamiltonstövaren SJCH NOJCH SUCH Topsygårdens Iso.
Vi delar med oss framförallt av våra jaktliga äventyr, men även av det vardagliga livet.
Du är välkommen att följa våra äventyr, och tveka inte att fråga om det är något du undrar över!


söndag 16 maj 2010

Åter en vecka i jobbets tecken..och lite badning

Husse sitter på jobbet och väntar ut sitt 15 timmars pass..en söndag på inkallad tid innebär 30 komp timmar vilket i sin tur innebär 1 veckas ledighet, vilket i sin tur innebär en veckas jakt för Iso till hösten! Fast matte ska få några dagar också, eftersom vi aldrig ses nu mera då vi båda jobbar emot varandra..tråkigt men bra för iso oftast då alltid någon är hemma.
Idag är Iso och matte på födelsedagskalas hos husse bror Jonas, rapporterna lyder att Iso går bärsarkargång så fort någon kommer innanför dörren..fjaskig räcker knappt till..galen är bättre..far som en ledad vobbler och skriker och stänker kiss..han gillar människor iaf..

I veckan är det mindre jobb och mer tid för Iso, blir nog någon tur till härnösand för att titta till markerna lite och hugga ved till hösten i stugan.
I torsdags var jag och Iso i bergsjö för att sätta plant, under lunchen hade jag honom fastknuten i långlina ute på gräsmattan, när jag kommer ut är han borta..
Han hade trasslat in sig i en sirenbuske och bitit av linan och dragit..går ut och busvisslar och efter nån minut kommer han i full fart, springer sen ner på vedbacken och försvinner någon minut, jag går efter för att koppla upp honom men ser han en bit längre bort efter sjökanten..precis när jag tänker ropa så kastar han sig i sjön då 2 kanadagäss ligger och skumpar en bit ut..men lille Iso bottnade inte utan sjönk så hela han försvann under vattnet..
Jag springer som en galning men hinner bara 3 steg innan han dyker upp igen och simmar till land, kanadagässen skrattade nog gott..sen kommer han i full karriär, hugger en torkad gädda på lagårdsväggen och springer upp på gräsmattan och lägger sig för att gnaga...
Men då blev det utegångsförbud och efter att ha blivit torkad torr så fick han ligga i köket resten av dagen...vatten skräck det lidar han då inte av..helt badgalen är han..men det var nog lite kallt den här årstiden..Hoppas bara rädslan för is sitter kvar sen i vintras, då det inte är att föredra när man jagar...vatten är inte heller alltid positivt, men han är lätt duschad...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar